Kuinka valmistaa vaniljajauhetta?

Kuinka valmistaa vaniljajauhetta?
Kuinka valmistaa vaniljajauhetta?

Oletko koskaan miettinyt, kuinka tuoda jotain uutta leivontaan. Vaniljajauhe on monien leipureiden salainen ase, tämä aromaattinen herkku voi olla uusi tähti kulinaarisissa seikkailuissasi.

Sukellamme prosessiin, joka on saanut inspiraationsa John Nielsenin asiantuntemuksesta. Käy katsomassa hänen erinomainen video aiheesta!

Ainekset

  • Tuoreet, käyttämättömät vaniljatangot
  • Alkoholia huuhteluun
  • Välineet: Ruokakuivain tai uuni ja kahvi/maustemylly

Vaiheet

  1. Valmistelu: Aloita tuoreilla, käyttämättömillä vaniljatangoilla parhaan maun saavuttamiseksi. Vältä aiemmin leivonnassa tai vaniljauutteessa käytettyjä tankoja.
  2. Huuhtelu: Aseta tangot matalaan astiaan alkoholin kanssa huuhtellaksesi pois epäpuhtaudet, kuten pölyn tai lian.
  3. Trimmaus: Leikkaa tangon kovat varren päät pois. Tämä ei vain helpota jauhamista, vaan myös nopeuttaa kuivausprosessia.
  4. Kuivaus: Käytä ruokakuivainta parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Aseta tangot yhteen kerrokseen ja kuivaa, kunnes ne ovat hauraita (noin 4-6 tuntia). Vaihtoehtoisesti voit käyttää uunia. Aseta tangot leivinpaperille ja lämmitä uuni alhaisimmalle asetukselleen. Sammuta lämpö, laita uunin valo päälle ja anna tankojen kuivua, mahdollisesti yön yli.
  5. Jauhaminen: Murskaa kuivatut tangot pienemmiksi paloiksi ja jauha ne kahvi/maustemyllyssä, kunnes saat hienon jauheen koostumuksen.

Kotitekoinen vaniljajauhe on ylellinen, aromaattinen ja voi nostaa ruokasi aivan uudelle tasolle. Oletko kokeillut tehdä omaa vaniljajauhetta? Miten se onnistui? Jaa kokemuksesi ja mahdolliset muutokset, joita teit prosessiin. Muista, että leivonta on yhtä paljon kokeilua kuin reseptien noudattamista!